5 Haziran 2012 Salı

Türk futbolunda ki sefil yıldızlar


Selam millet,

Direk konuya gireceğim.. Sergen Yalçın ne güzel anlatıyor ve bir bakıma da özeleştirisini yapıyor.

"Almanya milli maçından sonra Bayern Münih'e transferim vardı. Adamlar bir araştırmışlar, almadılar" diyor.



Peki bizim vasıfsız yöneticiler neye bakıyor futbolcu alırken? Geçmişte bir iki başarsı var mı yok mu? İsmi var mı yok mu? Ki yıllardır şunu gördük. İsimli futbolcu dahi olsa Türkiye'ye geldiğin bu isim yapmış halinin %30'unu anca oynuyor. Ahanda Ailton, Quaresma, Simao, Ortega, Guti, Guiza, Kleberson, Ricardinho hatta ve hatta Roberto Carlos.. Bakıldığında bu isimler takımlarına 10 üzerinden ortalama 3 puan alacak şekilde katkı sağlamışlardır. Ve hiç biri aldıkları paraları haketmemiştir. Ve işin acı tarafı bu oyuncuların çok büyük bir kısmı Beşiktaş forması giymiştir. Ama sıfır mücadele ile giymişlerdir siyah beyazı.

Bugün TRT Spor'un internet sayfasında gördüm. Portekizlilerden Beşiktaş'a ihtarname 
başlıklı bir haber. Quaresma, Simao, Bebe... Ne verdiniz bu takıma? Hangi hakla istiyorsunuz o parayı? Hangi yüzle?

Ben olaya taraftar gibi bakarım. Profesyonel değilim. Futbolcular bu sorulara "sözleşmemizde bulunan haklar doğrultusunda istiyoruz bu paraları" diyebilirler ki sonuna kadar haklıdırlar. Benim kızgınlığım bu oyunculara değil. Yıllardır aynı yanlışı yapan, yıllardır yaptıkları işi öğrenemeyen iş bilmez yöneticilere.

2 seçenek var.

Bu yöneticiler, ismi lazım değiller ya gerizekalı ya da bu işten rantları var. Yoksa ard arda 6-7 yıl boyunca aynı yanlış yapılır mı? Aklı başında olan hangi yönetici yaptığı yanlıştan ders almaz. Bir insan yöneticilik konusunda bu kadar mı kötü niyetli ya da vasıfsız olur.

Gözünü sevdiğimin İlhan Cavcav'ı. Çok isterdim gelsin Beşiktaş'ımı yönetsin. Şimdilerde ise Galatasaray'lı taraftarları şanslı görüyorum. Kriz yönetimi bilen, lider bir başkanları var. Para harcamayı hovardalık olarak görmeyen, para kazanabileceği yere para harcayan bir başkanları var.

Yazık Beşiktaş kongre üyelerine. Onlarda en az seçtikleri başkanlar kadar vasıfsız, iş bilmez insanlar ki bunca yıl ard arda seçtiler bu adamı.

Şimdilerde Fikret Orman işi kurtarabilecek bir görüntü çiziyor fakat durum çok ciddi. Tüm camiayı arkasına almadan başarabilir mi bilemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersin bu konuda?