2 Haziran 2012 Cumartesi

Milli takım ruhu

Selam millet,

En başından beri milli takımı yerli teknik direktörün çalıştırması gerektiğini savunanlardanım. Bunda en büyük etken aynı dilin konuşulmasıdır. Şimdi kulüp takımında durum çok daha değişik. Nihayetinde teknik direktörün, oyuncularına önünde kendini ifade edebileceği aylar mevcut. Kısa vadede başarı sağlanamasa da bile iyi bir teknik direktör ise orta ve uzun vadede tatmin edici başarı sağlayabiliyor. Fakat konu milli takım olunca tüm takımın bir arada bulunduğu süre kamp zamanları ile sınırlı. Hele ki Türkiye gibi her turnuvaya katılım gösteremeyen bir ülke teknik direktörü ise bu kişi kam zamanları seyrekleşmektedir.

Bunun yanında milli takımdaki başarının düzenli çalışmaktan, iyi bir taktikten çok motivasyon ile sağlandığını düşünüyorum. Ve bu motivasyonu sağlamak için de aynı dili konuşmanın çok büyük bir etken olduğu aşikardır. Belki klişe bir deyim olacak ama "Türk futbolcusu duygusaldır." Bu duygusallığı da hesaba katarsak - her ne kadar futbolun dili bir ise de- aynı kültürden gelen bir teknik direktörün oyunculara daha kısa sürede nufuz edeceği aşikar. Tabii ki bu teknik direktörün özellikleri ile doğru orantılı.



2 Haziran Portekiz - Türkiye milli maçında rakibi 1-3 yenmemizden çok maç öncesi oyuncuların göstermiş olduğu incelik beni gelecek için umutlandırdı. Maç öncesinde Bulgaristan maçında sakatlanan İsmail Köybaşı için "Geçmiş olsun" yazılı 3 numaralı formayı giymeleri bir bilinç başlangıcının göstergesidir ki burada en büyük payın teknik direktör Abdullah Avcı'da olduğunu düşünüyorum.

Yoksa milli takım hazırlık maçında Portekize 3 atmış. Eeee atmış da ne olmuş. Kazakistanı, Gürcistanı yenemeyip Avrupa Şampiyonasına katılamadık. Vel hasıl şans verilmeli.

Ben bundan sonra Abdullah Avcı'nın sefil anadolu takımlarından birini çalıştıracağına inanmıyorum. Buradan gideceği 4 büyüklerden biridir hatta ve hatta milli takımda başarılı olması halinde avrupa'da bir takıma bile gidebileceğine dair inancım var. Tabii bunu zaman gösterecek.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ne dersin bu konuda?